Міжнародне свято — День доброти

У сучасному світі високих технологій з божевільним ритмом життя доброти залишається все менше та менше. Від такое думки стає сумно… Для того щоб нагадати мешканцям нашої планети про людяність, чуйність і взаємодопомогу було призначено свято — Всесвітній день доброти (World Kindness Day). І воно саме сьогодні — 13 листопада!

У 1997 році в Японії було створено волонтерський “Всесвітній рух за доброту”. Спочатку в нього входили лише представники країн тихоокеанського регіону, але пізніше об’єднання істотно розширило географію.
13 листопада 1998 року в Токіо стартувала перша конференція руху. День її відкриття і обрали датою нового свята — Всесвітнього дня доброти.
У східних релігіях вважається, що вчинки людини визначають її долю і наступні перевтілення. Тобто, роблячи добрі справи, можна бути спокійним за своє наступне життя.Але допомагати нужденним — це не просто плюс до карми, а спосіб довести, наскільки доброта цінна сьогодні. Творити добро зовсім не складно, а результат винагородить вас сторицею…
У свята є свій символ — відкрите серце. А ще в День доброти прийнято дарувати квіти зустрічним людям — і знайомим, і тим, кого вперше бачиш.
Сьогодні Всесвітній день доброти відзначають на всіх континентах, у багатьох країнах. Його святкують в Австралії, Бразилії, Канаді, США, Франції, Індії, Італії, Японії, Непалі, Нідерландах, Новій Зеландії, Нігерії, Сінгапурі, Південній Кореї, ОАЕ, Великобританії, і кожен рік список країн, що приєдналися поповнюється.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *