Найцікавіші куточки України: Скалат

Україна — мальовнича країна. Знайти загадковий, цікавий, історичний куточок можливо у кожній області. Древні міста та містечка, гори чи море, унікальні каньйони, або старовинні храми — саме тут оживає історія. Подорожуйте країною, відкривайте для себе нові місця, захоплюйтесь та закохуйтесь у рідні землі…

Місто районного підпорядкування на річці Гнила у Підволочиському районі Тернопільської області — Скалат. Саме тут знаходиться один із найкраще збережених замків Тернопілля. Добиратися сюди дуже просто і зручно: з центрального автовокзалу через Скалат ходять маршрутні автобуси. Та і їхати недовго. Від Тернополя до Скалата близько 30 кілометрів.
Вважається, що Скалатський замок побудував близько 1630 року галицький мечник Кшиштоф Віхровський. На той час замок охороняв під’їзди до міста, а зараз знаходиться в самому центрі населеного пункту. З півночі та південного сходу оплот міста оточував рів глибиною до 2 метрів, заповнений річковою водою. З двох інших боків доступ до фортеці перекривали болота.
Найдовшою була північна сторона форпосту (92 метри), південна і західна мали по 72 метри, найкоротша східна стіна була 63 метри завдовжки. Ймовірно, ставок коло замку теж відігравав певну роль у обороні замку: принаймні, свідчення про нього є в костельних книгах ще від 1728 року.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *