Топ-5 фільмів, які варто подивитись на новорічні свята

Якось не віриться, що Новий рік вже прийшов… Але свята триваюсь, і у повітрі пахне мандаринками, глінтвейном, ялинкою. Саме час для відпочинку… разом із добрим різдвяним кіно.

До вашої уваги список різдвяних та новорічних фільмів, які неодмінно створять вам святковий настрій…

“Вартові легенд”, 2012
Країна: США. Жанр: пригоди. В головних ролях: Джуд Лоу, Х’ю Джекмен, Кріс Пайн. Режисер: Пітер Ремсі.
Казкові герої дитинства — Санта-Клаус, Великодній кролик, Зубна фея є вартовими легенд, які захищають дітей, їх мрії, надії та сни. Несподівано проти вартових виступає злий Бабай, який хоче вкрасти дуже важливу річ — дитячі сни — і замінити їх своїми кошмарами, змусивши дітей повірити в те, що Вартових не існує. Місяцеликий (Місяць) обирає нового Вартового — непосидючого духа зими на ім’я Джек Холод.

“Три горішки для Попелюшки”, 1973
Країна: Чехословаччина, НДР. Жанр: казка. В головних ролях: Лібуше Шафранкова, Павел Травнічек, Карола Браунбок. Режисер: Вацлав Ворличек.
Головна героїня казки — Попелюшка (Лібуше Шафранкова) — добра, весела і смілива дівчина. Як хлопчисько-шибеник вона відмінно стріляє, бігає по лісах і скаче на улюбленому коні і, звичайно, як усі дівчатка вона вірить у чудеса і для їх творення у неї є три горішки.

“Різдвяна історія”, 2009
Країна: США. Жанр: сімейний. В головних ролях: Джим Керрі, Гері Олдмен, Колін Ферт. Режисер: Роберт Земекіс.
Головний герой — лихвар Ебенезер Скрудж (Джим Керрі), для якого єдиною цінністю у житті є гроші: не дозволяючи собі скніти, він важко і сумлінно працює щодня. Настає Різдво. У Ебенезера просять пожертви для бідних, та Скрудж відмовляється допомагати ближнім: говорить, що для убогих існують спеціальні установи на кшталт тюрем, а якщо хтось і помре з голоду й холоду, то це тільки на краще, бо зайвим ротом стане менше. Але на Різдво до нього завітають три найнеочікуваніші гості, через яких Скрудж буде змушений робити непростий вибір…

“Кучерява Сью”, 1991
Країна: США. Жанр: сімейна комедія. В головних ролях: Елісон Портер, Джеймс Белуші, Келлі Лінч. Режисер: Джон Г‘ю.
Білл Денсер (Джеймс Белуші), якого дев’ятирічна дівчинка Сью (Елісон Портер) вважає своїм татом, ставиться до крихітки так, як це міг би робити найкращий батько. У нього нічого немає, крім вузлика за плечима, але він намагається вдягти та нагодувати Сью і навіть заради цього вдається до маленьких афер. Він каже: «Ми це робимо, не порушуючи закони. Точніше, не порушуючи гарні закони…». Та одного разу, при спробі інсценувати автомобільний наїзд на Білла, парочка знайомиться з адвокатом Грей Еллісон (Келлі Лінч), незаміжньою і успішною.

“Полярний експрес”, 2004
Країна: США. Жанр: казка-комедія. В головних ролях: Том Хенкс, Фредді Хаймор, Джошуа Хатчерсон. Режисер: Роберт Земекіс.
Головний герой — хлопчик Стівен. Його батьки впевнені, що він вже не вірить у Санта Клауса. Та й, звісно, як можна повірити у справжність Санти, якщо проти цього свідчать газетні статті, святкова фотографія, на якій хлопчик випадково зняв з Санти бороду, а також енциклопедія, у якій Стівен прочитав, що Північний полюс, де й має мешкати дід-чарівник, непридатний для життя? Та Стівен не хоче прощатися з казкою дитинства, тому не поспішає засинати в ніч перед Різдвом: він уважно прислухається до кожного звуку в будинку, тому що дуже хоче почути довгоочікуваний дзвін саней Санта Клауса. І от, відбувається диво: час зупиняється, і прямо в дворі його будинку зупиняється потяг — «Полярний експрес». Знятий на основі книги Кріса Ван Оллсбурга.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *